Hoe ik coach

Atijd buiten

De voordelen van buiten

Natuur geeft rust, zowel mentaal als fysiek.
Bewegen en buiten zijn werkt uiterst efficiënt bij herstel van chronische stress of een burn-out.
Bewegen is essentieel om goed te kunnen blijven functioneren.

Bewegen is essentieel om goed te kunnen blijven functioneren. Elke dag op een ontspannen manier bewegen, levert een essentiële bijdrage aan herstel, aan gezond blijven; zowel mentaal, emotioneel, als fysiek. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kan prachtig vertellen over de essentie van bewegen.

De combinatie van mentaal bezig zijn en buiten bewegen zorgt voor een dubbelslag. Je praat over wat je bezighoudt en waar je tegenaan loopt en tegelijkertijd maak je door het lopen endorfine aan. Dit vermindert de stress omdat je hormoonhuishouding op een natuurlijke manier weer in balans komt. Niet met het zweet op je rug, maar gewoon lekker relaxed. Je voelt je fitter, vergroot je conditie en je draag- en veerkracht. Zo kom je vele malen sneller in balans dan wanneer je niet of heel weinig zou bewegen. Het begin van herstel!

Ik werk nu al een paar jaar buiten met cliënten en ik merk dat iedereen het buiten en fysiek bezig zijn als een meerwaarde ervaart. Zelfs als er een keer een bui op ons hoofd valt :-)

Hoe ziet een sessie er ongeveer uit? We spreken af in een natuurgebied in de buurt. Tijdens het wandelen kijken we wat jou bezighoudt, waar het wringt en wat je vervolgens nodig hebt om weer een kleine stap in de goede richting te maken. We kunnen ervoor kiezen om een stukje te joggen als het goed voelt en fysiek mogelijk is. Het is ook prima om het bij wandelen te houden. We staan stil bij de signalen die je lichaam geeft en gaan ook daar mee aan de slag. Gericht op het creëren van een gezonde, duurzame balans en vitaliteit. Concreet, praktisch en haalbaar.

Vragen over buiten counseling

Waar is de counseling?

Ik coach/counsel onder andere in natuurgebied Het Twiske, de Volgermeer en het Amsterdamse Bos

Wat als het regent?

Dan worden we nat ;-)

Hoe lang duurt gemiddeld een traject?

Om te komen tot een gezonde dosis energie, weer lekker in je vel, hebben we gemiddeld 6 tot 12 sessies nodig.

Benieuwd naar wat buiten counseling  jou kan brengen?

Neem gerust eens contact op om kennis te maken en te kijken wat ik voor je kan betekenen.

“Ik had direct een goede klik met je tijdens de gesprekken. Het was fijn om mijn problemen te kunnen delen. Ik heb geleerd ermee aan de slag te gaan en dat aan te pakken wat ik zo moeilijk vind. Ik voel me weer vrij. Heel veel dank.”

__
__
Lees meer ervaringen